شیرینی های سنتی استان اردبیل:
باقلوای زعفرانی، حلوای زعفرانی، یارتما، پیشی، باقلوای بادام، قطاب، چنگونی، سهگوش، شیرینی کشمشی، راحتالحلقوم، حلوای سیاه، قطاب عسلی، نان شری فطیری، قچکورگی، نان فطیر و نان چای چروکیستان از شیرینیهای سنتی استان اردبیل به حساب میآیند. در ادامه به معرفی تعدادی از این شیرینیها میپردازیم.
حلوای سیاه (قره حلوا)
خوشمزه ترین شیرینی های سنتی اردبیل حلوای سیاه که بسیار معروف و قدمت بسیار زیادی دارد حدود یک قرن این مردم شهر حلوای سیاه را هنگام سرما با چای میل میکنند.
حلوا سیاه
در تهیهی حلوا سیاه از شیرهی عسل، جوانهی گندم، گردو، کرهی حیوانی، آرد سبوسدار، پودر پسته و نارگیل استفاده میشود. به گفته کارشناسان خوردن حلوا سیاه برای درد کمر و نیز افزایش وزن بسیار تاثیرگذار است. افرادی که به اردبیل سفر میکنند از این شیرینی برای دوستان و اقوامشان سوغات میبرند.