اگر قرار هست که در یک رستوران خوب یا یک کافه بی نظیر غذا یا نوشیدنی میل کنید باید آداب کلی رفتار در این موارد را بلد باشید. این مطلب مخصوص شماست.
طریقه استفاده از وسایل غذاخوری
چطور چنگال را در دست بگیریم؟
سبک قاره در تمام وعده های غذایی، رسمی و غیر رسمی غالب است، زیرا این یک روش طبیعی و بدون ایجاد اختلال در خوردن و پیشگیری از مشکلات ریه است.
- چنگال خود را در دست چپ بگیرید، دندانه آن را به سمت پایین نگه دارید.
- چاقوی خود را در دست راست بگیرید، ۲٫۵ تا ۵ سانتی متر بالاتر از بشقاب نگه دارید.
- انگشت اشاره خود را در امتداد بالای تیغه نگه دارید.
- از چنگال خود برای برداشتن مواد غذایی و گذاشتن آن ها در دهان استفاده کنید.
در وعده های غذایی غیر رسمی، دندانه چنگال هنگام صرف شام ممکن است به سبک آمریکایی به طرف بالا نگه داشته شود.
تنظیمات میز غذا
تصمیم گیری برای استفاده از کارد، چنگال یا قاشق از قسمت بیرونی آسان تر است – ابتدا از وسایل بیرونی تر ( که فاصله آن ها تا بشقاب بیش تر است) استفاده کنید و سپس به سمت داخل حرکت کنید. بنابراین، اگر ابتدا با سالاد از شما پذیرایی شد، از چنگال سمت چپ که فاصله اش تا بشقابتان بیش تر است، استفاده کنید.
لیوان آب شما در بالای کارد و نزدیک بشقابتان قرار دارد و بشقاب نان شما در سمت چپ است. دقت داشته باشید که کدام بشقاب نان متعلق به شماست و برای این که بفهمید لیوان جلوی شما متعلق به خودتان است یا فرد کناری شما، از “b” و “d” استفاده کنید. انگشت اشاره دست راست خود را با انگشت شست دست راست و انگشت اشاره دست چپ خود را با انگشت شست دست چپ لمس کنید. “b” که توسط دست چپ شما ایجاد شده است برای “نان” است (بشقاب نان شما همیشه در سمت چپ شما قرار دارد). “d” که توسط دست راست شما ایجاد شده است برای “نوشیدنی” است. (لیوان های نوشیدنی همیشه در سمت راست شما هستند).
زمان شروع غذا خوردن
در یک میز کوچک که فقط دو تا چهار نفره است، قبل از شروع غذا خوردن صبر کنید تا غذای همه افراد سرو شود. در یک وعده غذایی رسمی یا شغلی، یا باید منتظر بمانید تا غذای همه افراد سرو شود یا وقتی شروع به خوردن کنید که میزبان از شما درخواست کند.
پایان استفاده از کارد و چنگال
هنگام اتمام غذا خوردن، کارد و چنگال خود را چطور باید روی بشقاب خود بگذارید؟
وقتی مکث می کنید تا جرعه ای از نوشیدنی خود بخورید یا با کسی صحبت کنید، وسایلتان را به یکی از دو شیوه زیر درون بشقاب قرار دهید:
سبک قاره ای: کارد و چنگال خود را درون بشقاب و در نزدیکی مرکز قرار دهید، کمی شبیه یک V معکوس و نوک کارد و چنگال به سمت یکدیگر قرار بگیرند.
سبک آمریکایی: کارد خود را در سمت راست بالای بشقاب خود (بصورت مورب) و چنگال را در نزدیکی آن قرار دهید (با دندانه رو به بالا).
پس از پایان غذا خوردن:
کارد و چنگال را به طور موازی به طوری که دسته آن ها در موقعیت ساعت چهار باشد روی لبه سمت راست بشقاب قرار دهید.
آداب تعارف کردن غذا
غذا را به فرد سمت راست خود بدهید. هر کسی در سر میز غذا، یا ظرف غذا را به شخص بغل دستی خود می دهد یا آن را نگه می دارد تا شخص دیگر برای خودش غذا سرو کند. بعلاوه ظروف سنگین یا غیر قابل حمل نیز بر روی میز قرار می گیرند.
آداب خوردن نان
- اگر نان بریده نشده است، چند قطعه برش دهید، آن ها را به فرد سمت چپ خود پیشنهاد دهید و سپس سبد را به سمت راست خود رد کنید.
- با انگشتان خود قرص نان را لمس نکنید، در عوض از پارچه موجود در سبد نان به عنوان یک واسطه استفاده کنید تا نان را هنگام تکه تکه کردن ثابت نگه دارید.
- نان و کره را درون بشقاب کره خود قرار دهید – این بشقاب در سمت چپ شما است – سپس یک تکه نان کوچک جدا کنید، کمی کره را روی آن بگذارید و آن را بخورید.